TRAILGUIDE
DIGITALIZING TOURISM

Trailguide Premium

Et månedlig abonnement med ekstra funksjoner for bare 50 kroner i måneden

author profileBjørn Jarle Kvande, 18. May 2024

(English version)


Siden 2013 har Trailguide vært gratis å bruke og uten reklame. Vanligvis når en tjeneste er gratis og uten reklame, selges brukerdata. Vi har aldri solgt brukerdata og har ingen planer om å gjøre det.


For å kunne videreutvikle og forbedre tjenesten, lanserer vi nå Trailguide Premium – et månedsabonnement for 50 kroner i måneden. Jeg vil gjerne fortelle litt om hvorfor vi gjør dette og hva du får i tillegg til appen du kjenner i dag, som forblir gratis og reklamefri.

To glade nerder som liker seg like godt på terrengsykkelen som bak datamaskinen full av kode.
Peter Seidl (Co-founder og utvikler), Bjørn Jarle Kvande (Founder og Developer in Chief)

Løsninger for turistnæringen

I tillegg til Trailguide-appen har vi utviklet kommersielle løsninger for turistnæringen, slik at de kan digitalisere utendørsaktiviteter for sine gjester og besøkende. Tanken var at de som tjener på sykkelturisme skulle betale for løsningene.


Utfordringer med salg

Selv om teknologien vår brukes av flere turistdestinasjoner per i dag, har ikke vi (to datanerder) hatt de nødvendige salgsegenskapene til å følge opp kundene på en tilfredsstillende måte.


Økonomiske utfordringer

For å drifte Trailguide effektivt, er vi avhengige av eksterne tjenester som koster penger. Økt bruk har ført til økte kostnader.


Frivillige donasjoner

Vi har lagt til rette for frivillige donasjoner fra brukerne, noe som har dekket våre digitale driftskostnader i tre til fire måneder. Men dette er ikke en bærekraftig løsning for en programvarebedrift.


Introduksjon av Trailguide Premium

Vi gjør nå om Trailguide til en såkalt freemium-tjeneste hvor mesteparten av funksjonene og tilgang til all turinformasjon vil være gratis slik det er i dag, mens noen nye funksjoner vil være forbeholdt de som har et premium abonnement.


Enkel registrering

Det er enkelt å registrere seg, og du blir automatisk trukket 50 kroner i måneden. Du kan stoppe og restarte abonnementet når som helst. Registreringen finner du under Min side i appen når du er logget inn.


En overkommelig pris

50 kroner i måneden er omtrent prisen på to kroneis eller en halv øl. Vi håper dette er en overkommelig pris for de fleste. 50 kroner i måneden fra mange nok brukere vil gjøre en enorm forskjell for oss.


Støttemedlemskap

Selv om du ikke trenger de nye funksjonene, er Trailguide Premium en fin måte å støtte driften og utviklingen av appen på. Programvareutvikling er komplekst og ressurskrevende.


Trailguide spillelister

Vi har lansert en ny listefunksjon, en slags spilleliste ala Spotify. Her kan du lage egne lister med stier du liker, planlegger å sykle, eller vil dele med andre. Mye mer funksjonalitet er planlagt, og vi håper dette blir et verdifullt tillegg til appen. Du har fortsatt tilgang til listefunksjonen i gratisversjonen, men den er noe begrenset.


Bli en stolt bidragsyter

Vi oppfordrer alle som bruker Trailguide regelmessig og har funnet fantastiske turer til å registrere seg for Trailguide Premium. Din støtte er avgjørende for at vi kan fortsette å levere en flott tjeneste.Med vennlig hilsen
The Trailguide Team
Bjørn Jarle Kvande
Peter Seidl